Wie zijn wij

Kinderdagverblijf De Bloemenkinderen is in 2001 opgericht door Xandra als een kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Wij bieden dagopvang, buitenschoolse opvang (voor- en naschools) en peuterwerk. De kleinschaligheid en de persoonlijke betrokkenheid van de eigenaresse is de kracht van onze eigenheid, waarin de persoonlijke sfeer merkbaar is. Onze belangrijkste waarde is ‘samen’.

Ons kinderdagverblijf is gevestigd in de verjongende wijk Blixembosch in Eindhoven, naast basisschool De Vuurvlinder, waarmee we een SPIL-partner zijn. Trots zijn wij op ons mooie pand, met fijne tuin waar dagelijks ‘onze kinderen’ met veel plezier spelen en ontwikkelen.

Bij de bouw hebben we natuurlijk rekening gehouden met de laatste stand van zaken op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Inmiddels biedt De Bloemenkinderen opvang aan 5 dagopvanggroepen, 1 Peuterwerk groep en 5 BSO groepen.

Waar bevinden wij ons
Kinderdagverblijf De Bloemenkinderen
Ernani 24  
5629 NB Eindhoven

Het kinderdagverblijf ligt in een rustige omgeving. In de nabije omgeving zijn twee basisscholen gevestigd.

Route kaart

Klik op de kaart voor een routekaart.

Onze groepen
Dagopvang: 
Groen (0,3 - 2 jaar)
Geel (0,3 - 2,3 jaar)
Rood (0,3 - 2,3 jaar)
Blauw (2 - 4 jaar)
Oranje (2 - 4 jaar) 


Peuterwerk 
Paars (2,3 - 4 jaar)
Groen (2,3 - 4 jaar)

 

Buitenschoolse opvang (BSO)
BSO Paars (VSO 4 - 12 jaar, NSO 4 - 8 jaar)
BSO Geel (4 - 8 jaar)
BSO Groen (4 - 8 jaar)
BSO Blauw (7 - 12 jaar)
BSO Wit (7 - 12 jaar)

Wat doen wij?
De Bloemenkinderen is een particuliere kinderopvangorganisatie die opvang biedt aan kinderen van 3 maanden tot het moment dat zij de basisschool verlaten. Wij zijn een erkend kinderopvangorganisatie die geregistreerd staat bij het Landelijk Register Kinderopvang.


Hoe doen wij dat?
Kinderdagverblijf De Bloemenkinderen streeft ernaar het welzijn van het kind te waarborgen door een opvoedingssituatie te bieden die een aanvulling is op de opvoedingssituatie thuis. Wij bieden de kinderen meer dan opvang alleen, zoals ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Voor de kinderen is het belangrijk dat zij zich veilig en vertrouwd voelen in een omgeving. Het kinderdagverblijf moet als een tweede thuis zijn voor de kinderen.

Er zijn een aantal punten die kinderdagverblijf De Bloemenkinderen belangrijk acht om voor de kinderen een veilige, warme en uitdagende omgeving te creëren, namelijk:

1. De inrichting van het kinderdagverblijf

 • De sfeer:

  Of een kind zich thuis voelt op het kinderdagverblijf wordt voor een belangrijk deel bepaald door de sfeer die het uitstraalt. Licht en kleur zijn daarbij belangrijke sfeermakers. Wij hebben dan ook de verschillende kleuren met zorg uitgekozen en door de ruime hoeveelheid aan ramen komt er volop daglicht binnen.
 • Het meubilair:

  Het meubilair en het speelgoed komt van gerenommeerde bedrijven en voldoet aan alle veiligheidseisen.
  Bij de indeling van de ruimtes is aan tal van punten gedacht. Er zijn verschillende hoeken waar kinderen zich met diverse soorten spel bezig kunnen houden. Ook kunnen ze rustig een boekje lezen of lekker luieren. Voor de drukkere activiteiten hebben wij een ruime speelhal. Met onze kar vol met bewegingsmateriaal kunnen kinderen even lekker bewegen.


 • De BSO (Buiten Schoolse Opvang) ruimte:

  Bij de buitenschoolse opvang hebben kinderen de keuze uit diverse activiteiten. Er is een zithoek waar de kinderen kunnen lezen en rusten. Er zijn computers aanwezig om huiswerk te maken. De kinderen kunnen spelletjes doen of met allerlei ander speelgoed spelen. Er is een poppenhoek met keuken, een bouwhoek en een winkeltje. In de echte keuken kunnen kinderen met pedagogische medewerkers lekkere dingen koken. Verder is er een atelier en hebben we verkleedkleren zodat ze hun creatieve uitspattingen de vrije loop kunnen laten. 
 • De buitenruimte:

  De buitenruimte bestaat uit een speelterrein met verschillende speeltoestellen. Deze voldoen aan alle veiligheidsnormen. Voor de BSO is er naast deze speelruimte ook gelegenheid om te spelen op het dakterras, waar de groepen aan grenzen. Er is een loungebank en er zijn knikkerpotjes, picknicktafels, een hinkelbaan en grote glijbaan.

2. De rol van de pedagogische medewerkers

Voor het kind is de pedagogisch medewerker een vervanging van zijn ouders op het moment dat deze voor het kind zorgt. Hij/zij geeft het kind aandacht, verzorgt het, troost het, helpt het als het daar behoefte aan heeft en begeleidt het in zijn/haar ontwikkeling. Verder zorgt de pedagogische medewerker ervoor dat de ruimte gezellig en overzichtelijk blijft zodat er een prettige sfeer hangt. Alle pedagogische medewerkers zijn gediplomeerd om in de kinderopvang te mogen werken.


omhoog